23. júla 2014

Zdravé slané muffiny

Dnes je zdravé jedlo veľkým hitom, väčšinu z nás však pri tomto slovnom spojení opúšťa kreativita. Pri šalátoch sa človek naozaj vie vybúriť a použiť rôzne kombinácie. Tie však človeka vždy nebavia, je to predsa len studené jedlo a človeku po čase začne chýbať niečo teplé, varené, pečené. Ak sa však myslíte, že zdravé sú len šaláty, ste na omyle. Zdravé jedlá sa dajú pripraviť na milión spôsobov. Teplé, studené, sladké, slané, tekuté, varené, pečené... Stačí byť len kreatívny. A v prípade, že nie ste, alebo sa Vám nechce experimentovať, sme tu pre Vás my :). Dnes si s nami pripravte špenátovo-hríbové muffiny. Obsahujú plno bielkovín, železa a iných živýn. Mňam!

Prísady:
  • 1 balíček čerstvého špenátu
  • 4 vajcia (v prípade, že žĺtky sú pomerne malé použijeme 5 vajec)
  • 1 šálka strúhaného syru podľa Vášho výberu 
    1 balenie hríbov (čerstvé, alebo konzerva), nasekané
    Soľ a korenie, podľa chuti
    * Variácie - Ak nemáte chuť na hríby, skúste špargľu alebo papriky s listovým špenátom. Do zmesy môžete pridať aj cibuľku.

Príprava:
Predhrejte rúru na 375°C. Na troche oleja vo veľkej panvici osmažte šampióny, kým nie sú mäkké, asi 5 - 6 minút. Pridajte špenát a zalejte trochou vody, 1/4 šálky by mala stačiť. Na miernom ohni duste špenád do zvädnutia a nadbytočnú vodu zo zmesy odlejte. Vo veľkej mise rozšľaháme vajcia, pridáme varené huby, špenát a syr. Dobre premiešajte. Dochuťte a rozdeľte rovnomerne zmes do plechu na muffiny. Pečieme asi 20 - 23 minút.
Dobrú chuť prajeme!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára