9. júla 2014

Kávovo-orechové koláčiky

Vlašské orechy síce ešte čerstvé nemáme, ale väčšinou sa nám povaľujú v komôrke a ak nie, tak v supermarketoch je ich dosť. Vlašské orechy obsahujú veľa antioxidantov, zdravých tukov a sú dobrou prevenciou pred vznikom rakoviny. Tak prečo si z nich neupiecť niečo chutné?! Nech sa páči, dnešný recept: kávovo-orechové koláčiky pre Vašu radosť...



Ingrediencie:
100 g masla
100g muškátového cukru
100g múky s kypriacim práškom 
2 veľké vajcia 
2 lyžičky instantnej kávy
25g vlašských orechov
Pre polevu :
200ml mascarpone
2 lyžice muškátového cukru


Postup prípravy:
Predhrejte rúru na 180°C. Roztopte maslo, pridajte cukor, múku, vajcia a  4 lyžičky kávy a štipku soli a zmiešajte až to bude krémové. Pridáme nasekané vlašské orechy. 
Do muffinového plechu vložíme papieriky na muffiny a lyžičkou si naložíme zmes na pečenie. Pečieme 18-20 minút, kým budú koláčiky svetlo-zlaté a pružné. 
Príprava krému:
Mascarpone, 3 lyžičky kávy, ktoré bola zaliata vodou a cukru dáme do veľkej misy a zmiešame. Natrieme na hornú časť každej tortičky a ozdobíme s orechovou polovicou. 

Prajeme dobrú chuť!