Otestujte si Vaše zručnosti v kuchyni a upečte si panenku plnenú rozmarínovo-brusnicovou plnkou. Je to naozaj lahôdka!
Prísady:
SLANÁ VODA
- 1/4 šálky hnedého cukru
- 1/4 šálky soli
- 1 lyžica nasekaného čerstvého rozmarínu
- 2 šálky vriacej vody
- 12 kociek ľadu
BRAVČOVÁ PANENKA s PLNKOU
- bravčová panenka
- 2 lyžice repkového oleja, rozdeliť
- 1/2 šálky prosciutta
- 1 a 1/2 šálky nasekaných čerstvých brusníc
- 1/2 šálky čerstvej strúhanky
- 2 lyžice hnedého cukru
- 1 lyžica nasekanej čerstvej rozmarínu
- 3/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia, rozdeliť
Postup:
Pre prípravu soľanky: Na 1/4 šálky hnedého cukru, soli a rozmarínu nalejte vriacu vodu a miešajte do rozpustenia. Vmiešajte kocky ľadu. Položte si panenku na dosku a zerežte do nej z boku asi centimeter aj pol od jej vrchu. Nôž majte celou plochou čepele vodorovne s doskou. Zarezávate, až z nej "slimákovým rezom" nevytvoríte mäšový plát ako rozváľkané cesto. Preložte fólio a preklepte. Umiestnite mäso v slanom náleve na 2 - 4 hodiny. Medzitým si pripravte plnku: 1 lyživu oleja na strenej panvici prehrejte, pridajte prosciutto a smažte asi 4 minuty. Premiestnice prosciutto do misky. Vmiešajte brusnice, strúhanku, 2 lyžice hnedého cukru a rozmarín. Vyberte mäso z nálevu, dobre opláchnite a dôkladne osušte papierovou utierkou. Okorente mäso čiernym korením. Poukladajte na neho plnku a pomaly zrolujte. Zaistite špáratkami. Roládu posypeme zvyškom korenia a potrieme olejom. Predhrejem rúru na 357°C. Roládu položte na vymastený plech a upečte.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára