Budete potrebovať
(Suroviny na dva veľké plechy):
- 500 g hladkej múky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 250 ml perlivej minerálky
- 20 g čerstvého droždia
- 1 kávová lyžička soli
- olivový olej na potretie plechu
- Na OBLOŽENIE:
- rajčinová omáčka (1 plechovka lúpaných rajčín, 1/2 čajovej lyžičky soli, 1 polievková lyžica oleja, 1 polievková lyžica kryštálového cukru)
- šunka
- šampiňóny
- mozzarella (alebo ementál)
- rucola
- kukurica
- olivy
- alebo podľa vlastného výberu
Postup:
Droždie rozdrobte v miske na menšie kúsky, prilejte vodu, štipku soli a olivový olej. Rozmiešajte a zmes prilejte k hladkej múke. Vypracujte hladké cesto. Zabaľte do fólie a nechajte 12 hodín v chlade. Plechy potrite olivovým olejom. Oddýchnuté cesto rozdeľte na dve časti a roztiahnite na plech. Potrite rajčinovou omáčkou a obložte šunkou a ostatnými dobrotami. Všetko jemne pokvapkajte olivovým olejom. Rúru vyhrejte na najvyššiu teplotu a pizzu dajte na cca 15 minút piecť.
Vyskúšate tento recept?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára