11. júla 2014

Domáca pizza

Víkend máme za dverami a blíži sa trošku odpočinku po náročnom týždni. Niektorí z nás budú tráviť čas so svojou rodinou, iní so svojimi priateľmi. Potešte ich skvelým jedlom, ktoré má asi každý rád. Dobrej pizzy asi nik neodolá! 


Budete potrebovať 
(Suroviny na dva veľké plechy):
  • 500 g hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 250 ml perlivej minerálky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 kávová lyžička soli
  • olivový olej na potretie plechu

  • Na OBLOŽENIE:
  • rajčinová omáčka (1 plechovka lúpaných rajčín, 1/2 čajovej lyžičky soli, 1 polievková lyžica oleja, 1 polievková lyžica kryštálového cukru)
  • šunka
  • šampiňóny
  • mozzarella (alebo ementál)
  • rucola
  • kukurica
  • olivy
  • alebo podľa vlastného výberu

Postup:
Droždie rozdrobte v miske na menšie kúsky, prilejte vodu, štipku soli a olivový olej. Rozmiešajte a zmes prilejte k hladkej múke. Vypracujte hladké cesto. Zabaľte do fólie a nechajte 12 hodín v chlade. Plechy potrite olivovým olejom. Oddýchnuté cesto rozdeľte na dve časti a roztiahnite na plech. Potrite rajčinovou omáčkou a obložte šunkou a ostatnými dobrotami. Všetko jemne pokvapkajte olivovým olejom. Rúru vyhrejte na najvyššiu teplotu a pizzu dajte na cca 15 minút piecť.
Vyskúšate tento recept?