2. júla 2014

Domáce arašidové maslo

Dnes si dáme netradičný recept na známu americkú pochúťku: arašidové maslo. Prísady sú naozaj jednoduché a Vaše deti z neho budú mať radosť. V maslách z obchodov nemáte garanciu, či do nich nemelú aj hnilé arašidy. V tom Vašom budete mať garanciu, že je zo zdravých a dobrých surovín...


Budete potrebovať: 
1 kilo lúpaných arašidov (neosolených, nepražených)
1 šálka medu
1/4 šálky rastlinného oleja
Soľ podľa chuti  

Postup: 
Zohrejte svoju panvicu na miernom ohni a opražte na nej arašidy. Opatrne, nespálte ich. Môže to trvať asi 15 20 minút. Po ochladení pražené orechypremiešame s olejom a medom. Zmes nalejeme do robotu. Spracujeme arašidovou zmes, až kým nie je hladká. Pridáme štipku soli, v prípade potreby. Uložte si hladké arašidové maslo v uzavretej nádobe v chladničke. Vydrží Vám po dobu 2 týždňov.

Vyskúšate tento recept?
http://www.damon.sk/domov/