14. júla 2014

Domáca liesková zmrzlina

Čo tak si urobiť skvelú domácu zmrzlinu ako stvorenú na tieto horúce dni? Určite si na nej pochutnáte a máte garanciu, že bude bez umelých farbív a konzervantov. Obsahuje však alkohol, takže podávať len dospelým ;). Nech sa páči, recept pre Vás...


Potrebuje:
300ml zahustenej smotany
1 liter vanilkového pudingu
3/4 šálky rumu
1 šálka hrozienok
3/4 šálky opekaných lieskovcových orechov, nahrubo nasekaných

Postup:
Pomocou elektrického mixéra postrúhajte orechy a zmiešajte s pudingom a smotanou, nie úplne do tuha zmrazte. Medzitým prehrejte rum na sporáku. Nevarte, len prehrejte. Do teplého rumu vmiešajte hrozienka a nechajte stáť asi 5 hodín. Zmrazený lieskovcový puding zmiešajte v robote s rumovo-hrozienkovou zmesou. Vzniknutú masu znova zamrazte a môžete podávať.

Užite si túto dobrotu ;)