Suroviny:
Tmavé cesto:- vajíčka 4ks
- 1 hrnček kryšt. cukru
- 1/2 hrčeka oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 hrčeky polohrubej múky
- citrónová kôra z jedného citróna
- 1pl kakaa
- 500g mäkkého tvarohu
- 1 hrnček kryšt. cukru
- 2 vajíčka
- 1 hrnček mlieka
- 1 ks vanilkového pudingu
- 2 jahodové kompóty
- 300ml smotany
- 250ml smotany na šľahanie
- 1-2pl práškového cukru
Príprava na 30x40 cm plech
Pripravíme si dve mysky na dve cestá. Tmavé cesto urobíme nasledovne. Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny. Pridáme olej, citornovú kôru, mlieko a dobre prešľaháme. Odstavíme bokom. Pri svetlom ceste postupujeme s vajíčkami a cukrom rovnako, ako pri tmavom, pridáme varoh, praskový puding a mlieko. Cesto premiešame, ale bude riedke, no neľakajte sa, je tak v poriadku. Do hnedého cesta ešte pridáme preosiatu múku s preosiatym kakaom a práškom do pečiva. Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejeme 1/2 tmavého cesta a celé svetlé cesto. Poukladáme ovocie a nakoniec vylejeme zvyšok tmavého cesta. Pečieme vo vopred predohriatej rúre na 180°, asi na 35-40 minút. Smotanu zmiešame s práškovým cukrom. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a opatrne vmiešame do pochúťkovej. Túto masu natrieme na vychladený zákusok. Podľa gusta posypeme kakaom, či kávou. Držíme v chladničke.
Dobrú chuť prajeme.
Vaše
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára