26. júna 2014

Čierna vášeň

Radi by sme Vám dnes priniesli recept dokonalej čokoládovej vášne, ktorú si vytvoríte bez použitia múky. Bohatá chuť čokolády je vyvážená šľahačkou, ktorú môžete dochutiť vanilkou, či cukrom. Ochutnajte túto čokoládovú smršť aj vy, nech sa páči recept pre Vás.

Budete potrebovať
300g horkej čokolády – Figaro sladká vášeň 86% kakaa
180g cukru – ideálne hnedého nerafinovaného
6 vajec – 2 celé, 4 oddelené žĺtka a bielka
500 ml smotany na šľahanie
kakaový prášok na posypanie
tortová forma na pečenie

Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 180°C. Vyložíme dno tortovej formy papierom na pečenie tak, že položíme papier na dno, uzatvoríme prstenec formy aj s papierom a vytŕčajúce okraje odstrihneme.

Čokoládu rozlámeme na menšie kúsky a rozpustíme v mikrovlnke, kým nie je tekutá. Vymiešame 2 celé vajcia a 4 žĺtky s 80g cukru a za stáleho miešania pridáme rozpustenú čokoládu. V druhej mise vyšľaháme 4 bielky a postupne pridávame 100g cukru, kým nevznikne tuhší bielkový sneh. Ten po častiach vmiešavame do čokoládovej zmesi tak, aby sme v nej zachovali čo najviac vzduchu. Zmes nalejeme do tortovej formy a pečieme cca 40min. Koláč vo forme necháme vychladnúť, potom formu odstránime. Po vychladnutí stred koláča spadne a vytvorí malý kráter, ktorý naplníme vyšľahanou šľahačkou. Nakoniec poprášime kakaovým práškom.

Prajeme zábavné pečenie a dobrú chuť!
http://www.damon.sk/domov/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára