25. júna 2014

Miele capuccino torta

Väčšina ľudí začína ráno dobrou kávičkou, alebo kapučínom. No a k dobrej kávičke patrí koláčik, sušienka, tortička. Pripravte si s nami skvelú kapučínovú tortu a Váš všedný deň bude o niečo sladší...



Čo budete potrebovať:
8 vajec rozdelených na bielka a žĺtka
160 g cukru
130 g múky
30 g kakaového prášku
Capucchino krém
1500 ml smotany
400 g bielej čokolády
250 g cukru
4 lyžice mletej kávy (podľa chuti)

Postup:
Predhrejte rúru na 160°C. Zmiešame múku s kakaovým práškom a spracujeme. Vaječný žĺtok vyšľaháme na penovú konzistenciu. Vaječný bielok vyšľaháme nie príliš tuhú penu a potom opatrne zmiešame s penovým žĺtkom. A nakoniec zmiešame s kakaovým práškom. Vlejeme do predpripravenej tortovej formy. V predhriatej rúre pečieme po dobu 40 minút.
Kávu, smotanou a cukor privedieme do varu. Potom pridáme bielu čokoládu a ponornými mixérom rozpracujeme. Výsledný krém sa potom ochladíme aspoň na 9°C. Keď krém vychladol môžeme ho vyšľahať. Cesto, ktoré sme upiekli rozkrájame na viac plátov a medzi ne natrieme krém. Ozdobte podľa chuti.

Prajeme zábavné pečenie a dobrú chuť :)