29. mája 2014

Višňová torta s pudingovým krémom

Práve teraz je to krásne obdobie, kedy si trháme čerešničky a višňe zo stromov a vešiame si ich na uchá ako náušničky. Určite veľa z Vás ako dieťa lozilo po stromoch a trhalo si ich. Ak nie do zásterky ako v pesničke, tak najskôr rovno do úst. Upečte si z nich dokonalú višňovú tortu a úspech máte v rodine, či medzi priateľmi zaručený. Nech sa páči, recept na dnes: Višňová torta s pudingovým krémom...


Čo budeme potrebovať:
Na cesto:   tri vajcia, 150 g práškového cukru, 150 g polohrubej múky, 30 g kakaa, 60 g masla , jedna lyžica Solamylu, jedna lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Na ovocnú plnku:  0,5 l višňovej šťavy, 300 g sterilizovaných višní, 60 g Zlatého klasu,  dve lyžice kryštálového cukru, jeden vanilínový cukor

Na maslovú plnku: 0,3 l mlieka, 1 Zlatý klas, tri lyžice práškového cukru, 120 g masla , 150 ml šľahačky


Postup
Žĺtky vymiešame s maslom a s práškovým cukrom. Pridáme preosiate kakao, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a Solamyl. Nakoniec vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus pokvapkáme ovocnou šťavou.
Do višňovej šťavy zamiešame kryštálový cukor, vanilínový cukor a Zlatý klas. Uvaríme hustý puding, do ktorého pridáme scedené višne, premiešame a rozotrieme na vychladnutý korpus.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding. Do vychladnutého po častiach primiešame vyšľahané maslo. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. Maslovú plnku natrieme na ovocnú a tortu odložíme do chladničky stuhnúť. Napokon ju posypeme preosiatym kakaom a dozdobíme.

Prajeme príjemné kuchtenie a dobrú chuť ;)
Vaše
http://www.damon.sk/domov/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára