Práve teraz je to krásne obdobie, kedy si trháme čerešničky a višňe zo stromov a vešiame si ich na uchá ako náušničky. Určite veľa z Vás ako dieťa lozilo po stromoch a trhalo si ich. Ak nie do zásterky ako v pesničke, tak najskôr rovno do úst. Upečte si z nich dokonalú višňovú tortu a úspech máte v rodine, či medzi priateľmi zaručený. Nech sa páči, recept na dnes: Višňová torta s pudingovým krémom...
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
tri vajcia, 150 g práškového cukru, 150 g polohrubej múky, 30 g
kakaa, 60 g masla , jedna lyžica Solamylu, jedna lyžička kypriaceho
prášku do pečivaNa ovocnú plnku: 0,5 l višňovej šťavy, 300 g sterilizovaných višní, 60 g Zlatého klasu, dve lyžice kryštálového cukru, jeden vanilínový cukor
Na maslovú plnku: 0,3 l mlieka, 1 Zlatý klas, tri lyžice práškového cukru, 120 g masla , 150 ml šľahačky
Postup
Žĺtky vymiešame s maslom a s práškovým cukrom. Pridáme preosiate kakao,
polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a Solamyl. Nakoniec
vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy
a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus pokvapkáme ovocnou
šťavou.
Do višňovej šťavy zamiešame kryštálový cukor,
vanilínový cukor a Zlatý klas. Uvaríme hustý puding, do ktorého pridáme
scedené višne, premiešame a rozotrieme na vychladnutý korpus.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme
puding. Do vychladnutého po častiach primiešame vyšľahané maslo.
Nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. Maslovú plnku natrieme
na ovocnú a tortu odložíme do chladničky stuhnúť. Napokon ju posypeme
preosiatym kakaom a dozdobíme.
Prajeme príjemné kuchtenie a dobrú chuť ;)
Vaše
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára