29. mája 2014

Lemon curd

Lemon curd je citrónový krém. Krém je vhodný na priamu konzumáciu napríklad na palacinky, dolky, do pečených buchiet alebo ho možno natrieť na pečivo ako lekvár. Možno ho použiť pri príprave zákuskov, či na potretie tortového korpusu. Dokonalé na osvieženie Vašej kuchyne, vyskúšajte...


Ingrediencie:

3 vacsie citrony ( stava aj kora)
200 g krystaloveho cukru
2 zltka
2 vajcia
1 PL solamylu ( u mna cornflour)
1 PL oleja
Postup:
V hrnci zmiešame citrónovu kôru, citrónovu šťavu, vajcia, žĺtka, solamyl. Rozšľaháme metličkou a za stáleho miešania uvarime kašu. Dávame pozor, aby nám krém neprihorel.  Varime do zhustnutia  (konzistencia redšieho pudingu). Opäť stiahneme z platne a primiešame olej. Dobre premiešame a vrátime na sporák. Za stáleho miešania povaríme asi 1 minutu a odstavíme z ohňa. Prelejeme do uzatvárateľnej fľaše a necháme úplne vychladnúť. Chladnutim ešte trochu viac stuhne. Hmotu držíme v chladničke. Krém by mal vydržať v chladničke dva týždne.

Prajeme úspešný experiment.
Vaše



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára