28. mája 2014

Kokosovo-čokoládová dobrota

Dnes tu pre Vás máme ozajstnú hnedo bielu lahôdku. Pripravte si kokosovo-čokoládový koláč po ktorom si oblížete všetky pršteky...


Ingrediencie
rozpis na tortovú formu o priemere 24 cm
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 120 g hnedého cukru
  • 1 vanilkový cukor 4 vajcia
  • 2 PL kyslej smotany
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 KL prášku do pečiva

Tvarohovo-kokosové guľky:
  • 250 g jemného tvarohu
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 100 g práškového cukru  
  • 1 vajíčko
  • 3 PL (zarovnané) Solamylu 
Poleva:
  • 150 g horkej čokolády
  • 150 ml mlieka (u mňa šľahačková smotana)
  • 30 g masla
  • 2 PL práškového cukru
Postup:
Nad parou za stáleho miešania rozpustíme maslo s čokoládou. Dávame pozor, aby sa dno misky nedotýkalo vody. Keď je rozpustené, odstavíme bokom.
Pripravíme tvarohovo-kokosové guľky. Tvaroh, kokos, cukor, vajce  a Solamyl spracujeme na cesto, z ktorého pomocou kávovej lyžičky formujeme guľky vo veľkosti vlašského orecha. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Papier na pečenie jemne potrieme maslom a uložíme naň tvarohovo-kokosové guľky. Odložíme do chladničky, kým pripravíme piškótové cesto. Celé vajcia vyšľaháme s hnedým a vanilkovým cukrom. Pridáme smotanu a roztopenú, ochladenú, ale stále tekutú, čokoládu s maslom. Prešľaháme. Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na guľky a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 30 - 35 minút. Polevu si pripravíme, kým sa torta pečie. Mlieko s cukrom a maslom rozpustíme na miernom ohni. Do horúceho nalámeme čokoládu a miešame, kým dostaneme kompaktnú hmotu. Polevu nalejeme ešte na teplý koláč. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom odložíme tortu do chladničky zachladiť. Pred podávaním ostrým nožom oddelíme od obruče a preložíme tortu na podnos.


Prajeme dobrú chuť! 
Vaše
http://www.damon.sk/domov/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára