Dnes tu pre Vás máme ozajstnú hnedo bielu lahôdku. Pripravte si
kokosovo-čokoládový koláč po ktorom si oblížete všetky pršteky...
Ingrediencie
rozpis na tortovú formu o priemere 24 cm- 100 g horkej čokolády
- 100 g masla
- 120 g hnedého cukru
- 1 vanilkový cukor 4 vajcia
- 2 PL kyslej smotany
- 100 g polohrubej múky
- 1 KL prášku do pečiva
Tvarohovo-kokosové guľky:
Nad parou za stáleho miešania rozpustíme maslo s čokoládou. Dávame pozor, aby sa dno misky nedotýkalo vody. Keď je rozpustené, odstavíme bokom.
Pripravíme tvarohovo-kokosové guľky. Tvaroh, kokos, cukor, vajce a Solamyl spracujeme na cesto, z ktorého pomocou kávovej lyžičky formujeme guľky vo veľkosti vlašského orecha. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Papier na pečenie jemne potrieme maslom a uložíme naň tvarohovo-kokosové guľky. Odložíme do chladničky, kým pripravíme piškótové cesto. Celé vajcia vyšľaháme s hnedým a vanilkovým cukrom. Pridáme smotanu a roztopenú, ochladenú, ale stále tekutú, čokoládu s maslom. Prešľaháme. Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na guľky a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 30 - 35 minút. Polevu si pripravíme, kým sa torta pečie. Mlieko s cukrom a maslom rozpustíme na miernom ohni. Do horúceho nalámeme čokoládu a miešame, kým dostaneme kompaktnú hmotu. Polevu nalejeme ešte na teplý koláč. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom odložíme tortu do chladničky zachladiť. Pred podávaním ostrým nožom oddelíme od obruče a preložíme tortu na podnos.
- 250 g jemného tvarohu
- 100 g strúhaného kokosu
-
100 g práškového cukru
- 1 vajíčko
- 3 PL (zarovnané) Solamylu
- 150 g horkej čokolády
- 150 ml mlieka (u mňa šľahačková smotana)
- 30 g masla
- 2 PL práškového cukru
Nad parou za stáleho miešania rozpustíme maslo s čokoládou. Dávame pozor, aby sa dno misky nedotýkalo vody. Keď je rozpustené, odstavíme bokom.
Pripravíme tvarohovo-kokosové guľky. Tvaroh, kokos, cukor, vajce a Solamyl spracujeme na cesto, z ktorého pomocou kávovej lyžičky formujeme guľky vo veľkosti vlašského orecha. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Papier na pečenie jemne potrieme maslom a uložíme naň tvarohovo-kokosové guľky. Odložíme do chladničky, kým pripravíme piškótové cesto. Celé vajcia vyšľaháme s hnedým a vanilkovým cukrom. Pridáme smotanu a roztopenú, ochladenú, ale stále tekutú, čokoládu s maslom. Prešľaháme. Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na guľky a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 30 - 35 minút. Polevu si pripravíme, kým sa torta pečie. Mlieko s cukrom a maslom rozpustíme na miernom ohni. Do horúceho nalámeme čokoládu a miešame, kým dostaneme kompaktnú hmotu. Polevu nalejeme ešte na teplý koláč. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom odložíme tortu do chladničky zachladiť. Pred podávaním ostrým nožom oddelíme od obruče a preložíme tortu na podnos.
Prajeme dobrú chuť!
Vaše
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára