16. septembra 2014

Zapekaný chlieb so syrom a kukuricou

Dnešný recept je ideálny na raňajky, obed i večeru. Je dokonale chutný, sýty a málo nákladný. Jedná sa o skvelý zapekaný chlieb so syrom, kukuricou a jarnou cibuľkou. Určite sa vám stáva, že chlieb neskonzumujete, kým je ešte čerstvý. Je vám ľúto ho na ďalší deň vyhadzovať? Tento je recept je dokonalý na jeho využitie.


Potrebujete:
1 lyžica masla 
3 šálky čerstvej kukurice
1,5 šálky tenko nakrájanej jarnej cibuľky (biela aj zelená časť)
8 šálok celozrnného chleba, ktorý je nakrájaný na malé kocky
2 šálky hrubo strúhaného čedar syru
1 šálka jemne nastrúhaného parmezánu
9 velkých vajec 
2 lyžice majonézy 
2 a 3/4 šálky mlieka
1 lyžička soli 
čerstvé mleté čierne korenie

Postup:
Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymastíme maslom. Okrem tej zapekacej budeme potrebovať 3 ďalšie misky. Do prvej misky zmiešame jarnú cibuľku a kukuricu. V druhej miske zmiešame syry a v tretej zamiešame celé vajíčka, majonézu, soľ, korenie a mlieko. Kocky chleba rozprestrieme po vymastenej zapekacej miske tak, aby pokryli celý jej spodok. Pokryjeme vrstvou kukurice s cibuľkou a vrstvou syrov. Potom znova navrstvíme chleba a dáme ešte raz kukuricu s cibuľkou a syry. Ešte tretiu vrstvu chleba a syrov a potom zalejeme vaječnou zmesou. Zakryjeme fóliou a necháme odstáť aspoň 7 hodín, až bude zmes pripravená na pečenie. Pečieme nezakryté na 180°C, asi 45 až 50 minúť, kým sa zmes nenafúkne a nechytí zlato-hnedú farbu. 


Prajeme Vám dobrú chuť!


Zdroj: http://smittenkitchen.com/