Dnes vám prinášame tento typický maďarský recept, ktorý je vhodný na raňajky, obed, či večeru. Je to skvelá sladká pochúťka, po ktorej si oblížete všetky prsty. Vaše deti i vy budete tú lahôdku milovať. Nech sa páči: smotanové trhance...
Ingrediencie (2-3 porcie)
2 vajcia, oddelené nastrúhaná kôra z polovice citróna
1,5 dl kyslej smotany
kopcová lyžica múky
1/2 dl smotany
semená z polovice vanilky
štipka soli
4 lyžice kryštáľového cukru
maslo
Postup prípravy:
Vaječné žĺtky dohladka vyšľaháme s nastrúhanou citrónovou kôrou, kyslou smotanou, múkou, soľou a vanilkou. Bielka vyšľaháme do stredne tvrdej peny (na polceste pridáme 1 pl cukru). Opatrne sneh vmiešame do smotanovej zmesy. Na panvici (takej, ktorá sa neskôr zmestí v rúre) roztavíme maslo, nalejeme na ňu cesto, opečieme po dobu, kým dolná časť cesta mierne nestuhne. Do rúry, ktorá je ohriata na 180°C vložíme panvicu a pečieme asi 8 - 10 minút. Potom vyberieme z rúry opatrne obrátime a pečieme v rúre ešte niekoľko minút, až sa druhá strana opečie. Po upečení si hmotu natrháme na menšie kúsky. V inej panvici skaramelizujeme 3pl lyžice cukru a v roztopenom cukre pováľkame kúsky cesta. Posypeme práškovým cukroma a ihneď podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára