19. augusta 2014

Ugrilujte si ovocie

Grilovacia sezóna sa blíži ku koncu a ani jej zvyšok nám počasie nedovoľuje využiť naplno. Práve toto je dôvod, prečo by ste mali vyskúšať nejaké divoké recepty, ak slno na chvíľku vykukne. Dnes vám prinesieme zopár tipov na skvelé grilované ovocie. Áno, ovocie!

Vzorované marhule a broskyne
Skúste na gril hodiť marhule a broskyne. Odkôstkujte ich, prerežte na polovice, či štvrtiny a položte ich na gril. Pogrilujte ich z každej strany len pár minúť, kým sa na nich neotlačí vzor grilu, či grilovacej tácky. Marhule a broskyne zmäknú, pustia trošku šťavy a dokonale sa prehrejú. Ovocie si preložte do misky, ochuťte troškou medu a citrónovej kôry. Táto svieža sladká kombinácia bude ideálna na letnú noc s priateľmi, či vašou láskou. Podávajte s vanilkovou zmrzlinou. Môžete ich použiť aj ako náplň do palaciniek. Grilované marhule dokonale chuťovo ladia aj s mini mozzarellou. Oplatí sa vyskúšať!

Grilované figy do šalátu
Grilované ovocie nie je dobré len ku zmrzline, či palacinkám. Čo tak ho ugrilovať a vložiť do skvelého letného šalátu? Ideálne sú na to figy. Skúste ich s rukolou a tej kombinácie sa už vo svojej hlave nezbavíte!




Grilovaný melón? Prečo nie!
Grilované - ok, melón - skvelý, tak prečo to neskombinovať?! Prekvapila vás táto kombinácia? Úprimne, aj nás. Napriek tomu je veľmi chutná. Predstavte si sladký, šťavnatý melón so slanou, krémovou fetou a štipľavou cibuľkou. Hoďte melónové plátky (aj so šupkou) na gril a grilujte, kým gril na nich nevypečie svoje legendárne pásiky. Potom z melóna odrežte šupky a nakrájajte ho. Nakrájajte červenú cibuľku, zalejte troškou vody a lyžičkou octu. Po piatich minutách vodu z cibuľky odlejte a opláchnite ju. Zmiešajte fetu, cibuľku a ugrilovaný melón a užite si tú spúšť skvelej chuti.

Experimentujte, neoľutujete!
Prajeme dobrú chuť!
 Zdroj: http://www.eatingwell.com


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára